Saturday, May 10, 2014

Set Rawat Chicken Pox

Add caption


Terima Kasih kerana sudi menyinggah di blog saya, Adawiahnik@blogsport.com.
Saya doakan anda kaya dan berjaya,Amin!!

Hari ini, saya hendak share, tentang, puteriku yang kelima.. Puteri Humayra yang kena chicken pox..Kesian tengoknya.. Habis satu badannya kena chicken pox.

Penyakit Chicken pox ini mudah tersebar melalui udara.Virusnya kekal 2 jam untuk tersebar.Melalui air liur dan satu lagi cara berjangkitnya melalui sentuhan langsung.

Mulanya Humayra demam 2 hari sahaja, jenuh juga jerlum dengan air , panas juga. di hari ke 3 nampak dah sebiji chicken pox.keluar! tara.. keluar bintang dah!!

Saya berinya, vitamin c kid dan nutriferon.. Nasib memang dia hantu 2 benda tu.Jadi memang tak masalah nak berinya makan,
Gula gula sihat.Anak saya suka sangat!
kena sorokkan, nanti habis sebotol sekali
hadap.hahahahai..
Direka khas untuk menentang virus virus jahat!Petang itu, dah hampir keseluruhan badan di penuhi dengan bintang bintang gemerlapan. hahahahai..

Ok, tapi demamnya dah kebah, dah tak panas.Tinggal , macamana nak handle bintang chicken pox itu sahaja.

Mula- mula saya letakkan herbablend.

ini wajib ada dirumah, senang sapu je apa apa hal pun
yang terjadi!.Mudah.
Sapu seluruh badan. untuk mengurangkan gatal dan mengurangkan parut jika ada bintangnya yang menyembuh.Satu tiub tu, banyak.Kita guna nipis nipis sahaja.Sapu kan keseluruhan badan dan muka.Humayra dengan makser vitamin EMuka anak dara dapat hadiah dari Allah!! Comeikan!

Sebelah petangnya, saya sapukan muka humayra dengan vitamin E.Buat macam masker.Ambil sebiji Vitamin E, dan cucuk untuk keluarkan minyak nya, kemudian sapu keseluruhan muka humayra.Cukup sebiji untuk keseluruhan muka dia tu..

Mula mula tu dia tak nak, macam pelik je. Tapi saya suruh dia yang cucuk vitamin E tu, bagi dia happy sikit.Alhamdulillah., jadi permainan dan dia suka.Time ini, mudah lah kita nak sapu diseluruh mukanya itu..

Image result for vitamin e masker
Vitamin E liat.kena cucuk guna jarum!


Sekarang Humayra dah sembuh dan pulih dari Chicken Pox, dan dan comei kembali..

Mak nak interprem sama!! 


Comei dah..

Nanti bolehlah kita ikhtiar guna shaklee set untuk rawat Chicken Pox tu.Sekejap je. InsyaAllah parut pun boleh hilang.


Nanti hendakkan bekalan set rawat chicken pox ini, jangan lupa tau contact saya, AdawiahNik.Boleh call, sms, Whatapps pun boleh.

0133426343
0133426343
0133426343Salam Sayang ,
AdawiahNik,
Shaklee Dihatiku (945192)


0133426343
0133426343
0133426343

Rawang..


See u again!! InsyaAllah!!


0 comments:

Post a Comment