Friday, July 15, 2016

BAGAIMANA B COMPLEX BANTU UNTRUK KULIT CANTIK?

Assalamualaikum semua.. sempena bulan ramadhan,shaklee buat promosi B Complex.nak raya kan? jadi, Shaklee buat promosi vitamin yang salah satu terdapat dalam set cantik Shaklee, iaitu B Complex.

Jarang orang tahu, bahawa b Complex ini sangat menyumbang kepada kulit yang sihat.Bagaimana ia bertindak?

B Complex ini , adalah vitamin yang larut air, kiranya jika makan berlebihan pun , ia akan keluar melalui peluh dan air kencing.Ia tidak tersimpan dalam badan kita, sama seperti vitamin c.


Disini saya berikan contoh - contoh makanan harian kita yang dipenuhi dengan B Complex.Kadang kadang kita makan je, tak tahu pun ianya mengandungi vitamin apa kan?
Antara sumber vitamin b


Sebenarnya, pentingnya pengambilan Vitamin B Complex ni, sama dengan kita ambil Vitamin C dan Vitamin E.Malah, jika tanpa B Complex, pengambilan Vitamin C dan E didalam set cantik seakan kurang lengkap.Ianya saling perlu dan memerlukan.


B Complex juga dapat membantu melindungi kulit kita dari pancaran matahari. Ia juga mengatur pengeluaran lokasi pigmentasi kulit dan mengelakkan terjadinya hiperpigmentasi( kulit gelap di sesetengah kawasan).
B Complex juga terkenal dengan Vitamin Anti Stress yang unggul, tugasnya melancarkan perjalnan darah , menstabilkan hormon yang menjadi punca terjadinya jerawat.                                      B3 dan B5 di dalm B Complex pula, dapat melembapkan kulit dan melambatkan penuaan..

Salah satu petua awet muda, hilang stress ialah senyum selalu..


Berminat untuk mencuba B Complex Shaklee?
Hubungi Saya :

FB Adawiah Nik | 013-3426343 
(sms/whatsapp/telegram) | Adawiahnik@gmail.com
]

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click "google +1" :-)
* COD - Rawang, Selayang,Kuala kubu baru,Gombak, Damansara,Kepong
                 *Pos laju ke SELURUH MALAYSIA0 comments:

Post a Comment