Thursday, October 6, 2016

Sihat Dan Cergas Bertenaga Di Tanah Suci Dengan Set Eklusif Umrah / Haji.

Bismillah..

Musim umrah kini kembali lagi, dengar kata, ada syarat terbaru dari Saudi untuk jemaah umrah yang hendak menunaikan umrah bagi musim terbaru ini.Jadi, agak terhad untuk orang ramai untuk mengerjakan umrah berbanding dengan tahun tahun sebelumnya.
Peluang mengerjakan haji dan umrah memang selalu dinanti nantikan oleh semua umat islam.Mengerjakannya tidak seperti kita hendak pergi bercuti dan melancong ke luar negara.itu aktiviti yang agak santai dan berhibur.

Haji dan umrah pula, memerlukan aktiviti yang agak keras, dan juga melibatkan kerohanian. Ini melibatkan , kita perlu membuat persediaan yang agak tinggi.


Jadi, saya terpanggil untuk kongsikan, bagaimana hendak maksimum kan perlaksanaan umrah.Semua sudah maklum, mengerjakan umrah sangat memerlukan tenaga yang kuat dan badan yang sihat.Termasuklah lutut dan kaki yang sihat.

Tidak berbaloi.

Kalau boleh, semasa disana kita mahu sihat cergas dan mahu kesemua tempat yang dicadangkan terbaik untuk kita ziarah, dan penuhi.

Saie sahaja ukuran nya sejauh 3 km. Walaupun, ada perkhidmatan kerosi roda,Bukan best kah jika kita dapat merasai sendiri berjalan seperti mana Siti Hajar berlari lari anak untuk mendapat Air  untuk Nbi Ismail ,anaknya?

Sayangkan,jika diwaktu di sana nanti kita terpaksa abaikan untuk pergi naik ke gua hira , sebab lutut kita tidak kuat,kerana mendakinya memerlukan tenaga yang kuat untuk sampai ke puncaknya.


Perhatikan jarak jauh yang perlu dilakukan untuk sempurnakan 1 pusingan umrah / haji.

Tak nak kah kita pergi melawat makam nabi? menziarahi makam sahabat dan isteri nabi?Sebenarnya banyak lagi tempat yang boleh kita pergi.

Kebiasaanya, jemaah umrah ada yang dikalangan orang yang agak berumur,kadang ada yang berpenyakit kronik.Walaupun ianya dalam keadaan terkawal, namun dengan keadaan yang agak berusia , memang agak sukar untuk menyempurnakan ibadah yang memerlukan lebih banyak kekuatan fizikal.

Dapatkah kita lakukan , jika kita tidak mampu berjalan dan sakit lutut?. Disinilah perlunya, kita pengambilan makanan tambahan atau supplement . Bila badan kita bertenaga, barulah kita boleh beri komitmen penuh pada umrah yang dilakukan.


Cadangan untuk kekal bertenaga semasa umrah / haji.


Sepatutnya persediaanya bermula sejak dua bulan atau paling lewat, sebulan sebelum kita hendak mengerjakan umrah / haji.

Ia akan memberikan kita tubuh badan yang sihat bermula kita mengikuti krusus umrah . Kita boleh beri tumpuan pada apa yang akan ustaz ajarkan.

Juga, ia akan memberi persediaan awal untuk kita , sentiasa sihat sebelum mengerjakan umrah dan haji,Tidak lah merisaukan waris kita yang tinggal , atau yang turut serta kita semasa mengerjakan umrah nanti.

Lakukan sedikit sebanyak senaman yang boleh menguatkan fizikal.Tidak perlu terlalu extrem.Sekadar berjalan setiap hari setengah jam.Bagi yang mudan mampu, boleh sahaja jika mampu untuk yang lebih berat.

Yang paling penting dan utama, perbanyakkan berdoa, agar Allah beri kita ksihatan yang kuat,dan mampu untuk selesaikan umrah /haji kita dengan sebaik baiknya.Amiiin.

Set cergas dan bertenaga dan ceria umrah / haji.Ada beberapa cadangan set Cergas umrah @ Premium Set:

Ini set yang paling lengkap,Bertenaga dan sihat.InsyaAllah.

Performance Drink- Mengawal paras bendalir didalam badan supaya tidak terlalu kering yang                                              menyebabkan rehidrat.
Nutriferon-              Mengaktifkan sistem pertahanan imuniti,Menggeakkan pasukan yang                                                    pertahankan antibodi.
Omega-                     Membantu melincirkan salur darah,Peredaran darah lancar.Bagus juga untuk                                         ingatan.
Vitamin C-               Meningkatkan imunisasi didalam tubuh secara semulajadi untuk melawan                                             penyakit.
Ostematrix-Kalsium lengkap.Umpana 8 gelas susu. Kepeluan Tulang dan sendi dipenuhi.
Cergas umrah @ Best Set:

Ini set yang medium.,Bertenaga dan sihat.InsyaAllah.

Performance Drink- Mengawal paras bendalir didalam badan supaya tidak terlalu kering yang                                              menyebabkan rehidrat.
Nutriferon-                Mengaktifkan sistem pertahanan imuniti,Menggeakkan pasukan yang                                                    pertahankan antibodi.
Vitamin C-                Meningkatkan imunisasi didalam tubuh secara semulajadi untuk melawan                                            penyakit.
Ostematrix-              Kalsium lengkap.Umpana 8 gelas susu. Kepeluan Tulang dan sendi dipenuhi


Cergas umrah @ simple set;

Ini set yang paling basic.,tetapi, ia akan bekerja sebaiknya .InsyaAllah anda kekal bertenaga.

Performance Drink- Mengawal paras bendalir didalam badan supaya tidak terlalu kering yang                                               menyebabkan rehidrat.
Vitamin C-                 Meningkatkan imunisasi didalam tubuh secara semulajadi untuk melawan                                             penyakit.
Ostematrix-               Kalsium lengkap.Umpana 8 gelas susu. Kepeluan Tulang dan sendi dipenuhi.


Set haji dan umrah shaklee ini, sesuai sekali sekiranya kita beri hadiah untuk ibu dan ayah kita,supaya mereka dapat mengerjakan umrah dan haji dengan yakin.Itu juga sebagai tanda hadiah keperihatinan kita kepada mereka.


Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk membuat pilihan, boleh hubinmgi saya.Semoiga kalian mendapat umrah dan haji yang mabrur.Amin.Hubungi Saya :
FB Adawiah Nik | 013-3426343
(sms/whatsapp/telegram) | Adawiahnik@gmail.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click "google +1" :-)
* COD - Rawang, Selayang,Kuala kubu baru,Gombak, Damansara,Kepong
             *Pos laju ke SELURUH MALAYSIA
0 comments:

Post a Comment