Friday, January 13, 2017

Vitamin C.Kenapa kita memerlukannya?

Vitamin C merupakan satu antioksida yang kuat dan telah digelar nutrisi serba boleh.  Ia mempunyai pelbagai fungsi di dalam tubuh manusia dan mungkin juga dapat membantu melindungi kerosakan sel daripada pencemaran alam sekitar, tekanan , asap dan tabiat pemakanan yang kurang baik.

Khasiat Kesihatan daripada Vitamin C :


1. Sistem Saraf Dan Imun Yang Sihat

VItamin C penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan kerana ia menyumbang kepada fungsi sistem saraf dan imun yang normal.

2.Menangkis Tanda Penuaan

Vitamin c merupakan ko - faktor untuk proses sintesis kolegen.Kolegen membuatkan kulit lembut ,anjal dan lasak serta melindungi daripada berkedut.


3.Kesihatan Kardiovaskular

Vitamin C membantu mengurangkan pengoksidaan di sakuran darah , memberikan perlindungan darpada tekanan darah tinggi dan penyakit kardiovaskular.

4.Menyokong Penyerapan Zat Besi

VItamin C meningkatkan penyerapan zat besi , menerel penting untuk pembentukan sel sel darah merah dan hemoglobin normal.Sesuai sangat bagi ibu mnegandung yang sering mengalami hb low, bawah dari 10.

Sustained Release Vita C Plus 

Vitamin C berkepekatan tinggi 
Tubuh badan kita tidak boleh mengeluarkan Vitamin c dengan sendirinya, dan tambahan pula, ia boleh hilang semasa melakukan aktiviti harian.

Siapa perlukan Vitamin C?

Ianya perlu diganti semula secra berterusan , Shaklee Sustained Release Vita C Plus ternyata dapat memberikan perlindungan dalam masa yang panjang dengan melepaskan Vitamin C, jam demi jam kepada tubuh badan kita bagi memastikan bekalan Vitamin c sentiasa mencukupi bila diperlukan oleh tubuh badan kita.

Memberikan mg Vitamin C yang berasal daripada kanji jagung bagi membekalkan sumber vitamin c semulajadi

Sisitem Proprietari perlepasan bertahan, yang memberikan 100 mg vitamin C semulajadi bagi setiap jam, yang bersamaan dengan memakan satu setngah bijhi oren setiap jam, selama lima jam.

Ditambah dengan 120mg Bioflavonoids limau bagi menambah keberkesanan Vitamin C.


Shaklee Chewable Vita c Plus

Chewable Vita C Plus di datangkan dengan rasa limau yang enak dan bersesuaian untuk kanak kanak dan golongan dewasa yang mempunyai kesukaran untuk menelan tablet.Pemecahan Vitamin C boleh dihadam oleg air liur dan menyerap dengan sediakala oleh usus kecil.


Tahukah anda: Kajian menunjukkan mengunyah vitamin c dalam jumlah yang kecil beberapa kali satu hari membuatkan proses penyerapan vitamin c yang lebih baik.


Hendak dapatkan bekalan vitamin c ?
anda boleh hubungi saya,

Adawiah Nik
Pengedar Sah Shaklee.
013 3426343
Id: 945192
0 comments:

Post a Comment