Monday, December 8, 2014

Apa itu Nutriferon? Bagaimana ia bertindak?

Alhamdulillah,
Baru lepas makan tengahari. lauk daging masak kicap je.. tapi itu yang paling sedap kan untuk budak2 ni. MASAK KICAP.Bukan alasan uminya malas masak ye.. hahahai.
 Paling best semuanya kena suap.. diorang makan banyak kalau kena suap.. nak jugak, si tua bangka ni kena suap..

ok lah.. hari ni nak cerita tentang nutriferon.. apakah tugas nutriferon ni..ibu2 yang ada anak2 kecil mesti  suka nak tau apa itu nutriferon.Lagi2lah yang suka nak mencari alternatif dari ubat2 klinik yang
  ada drug.
ok, jom enjoy membaca..

NutriFeron merupakan satu produk campuran ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle yang telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. Bila diambil secara harian dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun.

Binalah benteng pertahanan yang kukuh untuk diri dan keluarga anda supaya dapat melawan bakteria, virus dan kuman dengan mudah dan cepat.
 


Nutriferon adalah penting untuk tubuh badan kita, kerana ia boleh menguatkan sistem imun badan kita.Cara Nutriferon meningkatkan sistem imun adalah dengan  cara menggalakkan setiap sel menghasilkan interferonnya sendri.


Interferon yang dittemui oleh Dr. Yosohiko Kajima pada tahun 1954 di universiti tokyo adalah bahan yang di aktifkan oleh sel apabila sel yang di jangkiti virus kanser ,mikrop dan sebagainya.secara tidak langsung,pengambilan nutriferon secara konsisten boleh boost sistem imun atau boleh menguatkan sistem imun anda, kerana setiap sel mampu menghasilkan interferonnya sendiri.

Apabila Dr. Yosohiko Kajima menemui interferon, beliau juga mula mencari bahan semulajadi yang boleh meransang penghasilan interferon apabila diserang bahan asing. Hasil penyelidikan selama 40 tahun,beliau telah menemui sebatian semulajadi yang dikenali sebagai nutriferon dimana ia boleh menguatkan sistem imun badan.

Bagaimana Nutreferon bertindak?Nutriferon bekerja dalam dua cara~
1.Segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti 
2.Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan


Cara pengambilan :

• Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,

• Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air. Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.


Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?

Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover : 

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.
9. Mereka yang mengamalkan pemakanan yang tidak sihat 10.Mereka yang kurang bersenam 11.Mereka yang kurang tidur 12.Mereka yang mengamalkan minum alkohol & merokok 

kita dan anak anak.. sangat sesuai mengamalkan nutriferon ni.. ia juga dikenali sebagai askar dalam badan kita.. Salam Kasih Sayang... Adawiah Nik
  FB Adawiah Nik | 013-3426343 (sms/whatsapp/telegram) | Adawiahnik@gmail.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click "google +1" :-)
* COD - Rawang, Selayang,Kuala kubu baru,Gombak, Damansara,Kepong
                         *Pos laju ke SELURUH MALAYSIA


0 comments:

Post a Comment