Saturday, December 6, 2014

Kegunaan Basic H Shaklee

Anda tahu tak yang Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960... cube kire dah brape tahun dah.. hmm..
________________________________
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.
____________________________

Tapi yang paling menjadikannya laris minggu ini kerana sekarang ni musim demam.. mak manalah yg tak risau.. termasuklah saya..Cthnya baru2 ni, si Faiz kene high fever,alih2 panas pukul 3-4 pagi, terkulat2 saya dok tuam satu badan dia.. tuam dgn rendaman air Basic H.. esok dah kebah.. mmgla dlm 1-2hari gak dia layu dedar2.. tapi pendek kata.. takyah kasi ubat2 yg kaler pink tu.. cuma bila anak demam ni..kene sabar sikit lah tak tidur mlm tuam satu bdn dia... Basic H mmg best.. mmg kene standby ala ala first aid kat rumah.. or bile2 travel boleh isi dlm botol yg 50-90ml tu. sbb serbaguna kan...bwk kemana sahaja.


Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada.. memanglah


sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda
nnt saya share pula testimoni mereka yang guna Basic H ni utk halau semut, kutu kat rambut,nyamuk, ruam2.....sebab serangga amat bencikan Basic H..hehe0 comments:

Post a Comment