Thursday, November 27, 2014

Vita-E Complex Shaklee 24/9/13

Keistimewaan Vita-E Complex Shaklee

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin  E, diektsrak d-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap dipasaran. Mengandung 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.
Manfaat Utama Vita E Complex Shaklee

1. Melindungi Jantung
Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.

2. Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif
Kajian pada Tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU- 800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

3. Anti-Penuaan
1 kapsul Vitamin E sehari dapat membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

4. Anti-Oksidan Yang Kuat
Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

5. Kelestarian Tenaga
Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
6. Memperbaiki Arthritis
Meningkatkan keanjalan saluran darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.

7. Menghalang Keguguran
Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

8. Memperbaiki Parut
Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Pengambilan Set ACE (Beta carotene, Vitamin C dan Vitamin E) bersama-sama dapat menggandakan kesan anti-oksidai dalam melawan radikal bebas.

Adakah anda Mengambil Vitamin E Dengan Cukup?

Untuk 400IU, seseorang perlu mengambbil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas: 1kg gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam, 500g badam. Adakah anda mampu makan sebanyak itu setiap hari? :)Adakah Vitamin E Selamat?

Dalam buku 'Prescription For Longevity' yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat perbincangan mengenai keselamatan Vitamin E dengan terperinci. Terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan Vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan Vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok 33%. Kajian juga membuktikan dos selamat adalah 3,200IU.

Vitamin E Complex Shaklee adalah Vitamin E terlengkap dipasaran kerana ia mengandungi alpha, beta, gama dan delta.0 comments:

Post a Comment